Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği için size veri verecektir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının elden yapı dışına açılması gerekir.

Yangın kapısı Osmaniye ısmarlamainizden önce bu durumları incelediğinizden tehlikesiz olmanızı referans ederiz. 

Yangın merdivenleri insanoğluın yangın oluştuğu anda hızlı ve basitçe bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlayan bir araçtır. Yangın simultane yangın kaçış holüne tamam açılan yangın bapsından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.

 Bir örgüda yahut katlarında kâin her kullanıcı karınin, başka kullanıcıların tasarrufında olan odalardan veya mekânlardan yaşamak zorunda kalınmaksızın, bir çışitaa veya çışitalara aracısız ulaşım katkısızlanması gerekir.

Yangın kapısı kilidi takılırken uyanıklık edilmesi müstelzim en önemli uzuv ürkü bar ile uyumlu olması, panik bara kısaca yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin yararsıza düşmesidir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnızca bulunduğu bünyenın derunerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif istirdat yolları olarak kullanımını katkısızlamaktadır. 

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kabilinden farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

İnsanların hayatını kurtarmayı hedefleyen firmalar aracılığıyla emniyetli ve birinci sınıf şekilde üretilmesi halinde hayati bir aksiyonlevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın danışmanı kontrolöründe imal edilmelidir.

Binalarda muayyen standartlarda yan alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 yangın kapısı başlangıçlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Bu baplar, yangın merdiveni manasızluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanoğluın emin bir şekilde dışarı çıkmasını sağlar.

Merdivenin kapkaloriın dışarıya muhik açılması gerekir. Kaldırıma selim açılarak olası bir yangın durumunda insanların birçokmasını katkısızlar.

Bir yangın hâlinde veya rastgele bir ivedi durumda, kullanıcıların sakimlıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan sirayet etmek zorunda kalmaksızın bir çışitaa yahut çıkışlara aracısız erişmeleri bâtınin lazım tedbirler cebinır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlarında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok ömre bedel hale getirmiştir.

Report this wiki page